Monday, April 06, 2009

Hari2 terakhir...

1/3/09 ~ 3/3/09

Ambik masa sebulan lebih nak lengkapkan 'laporan berita' nih...Ok...ni yg last la....Hmmm....menyusur keluar meninggalkan pemandangan yg indah di Inverness dan Fort William, kami menuju ke Glasgow.


Di Glasgow, menziarahi Edrina sekeluarga. Semalaman kami di sana, terima kasih yg tak terhingga drp kami, jemputlah bertandang ke Limerick, ye...

Keesokannya, seharian kami jalan2 di Bandar Glasgow...mencuci mata serta mencuci poket sekali... {pinjam kata2 iu..hihihh..}


Lewat petang, meneruskan perjalanan ke Lancaster, rumah Kak Aini. Lokasinya di dalam kampus Lancaster University. Terima kasih juga buat Kak Aini dan suami...

Nanti, bila baby keluar, jgn lupa bawak baby jalan2 ke limerick ye!


3/3/09 ~ hari terakhir kami di UK. Keluar dari Lancaster, terus menuju ke Holyhead Port, tempat naik feri. Sudah letih ke sana sini selama 2 minggu...



Dalam perjalanan ke Holyhead Port, tersinggah pulak kat tempat nih...
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
(tak tau la nak sebut camane.... )
....the longest officially recognized place name in the UK and one of the longest in the world... huh!

Jam 5pm petang tuh, feri yg kami naiki berlepas dari Holyhead Port menuju ke Dublin Port.... Bon voyage!



10 comments:

iu @ wid said...

kak.. tungguuuu.. nt sy datang...

hihihi.. acah je...hee

memang panjang nama tuuuu...

mana lagi gamba kak..?? seciput jee.. nk la tgok gamba drp kamera powerr tuu...hihihi

kin hashim said...

iu, sori la, dok dang campur malas la plak nok mengupload gambo byk2! hihihihh....cukup la apa yg ada yer...nanti2 bila rajin, mungkin akan diupload dlm photoblog...hehehh...

raihan hassan said...

lama jugak k kin round2 uk dih..kira dah habislah highland kat scotland tu..cantik kan..ish bila la nak sampai situ..

Zuri@ni said...

K.Kin, tu Kak Aini yg keje kat UMP ke? Ke Zue silap orang ehh...kalu tak silap, Kak Aini nie yg jadi fellow kitorang masa UTM Pahang dulu...lamanya tak jumpa dia....
(Kalau silap orang, sila abaikan ye, hehehe)

kin hashim said...

raihan...tulah, round uk hok ngelast la kot... :).

zue, ye la tuh...kak aini hok keje ump :).

eeeda said...

Wah seronok dpt melawat ke negara org kan....
pemandangan sungguh cantik sekali.....

Sasha said...

jalan 2 cuci poket... hehe... dapat tgk jelah pemandangan yg cantik2 kat blog ni... ntah bila dpt pulak nak merasanya...

kin hashim said...

eeeda, mmg la sonok...bukan selalu dapat peluang gini... :).

Sha, takpe...i'Allah satu hari nanti dapat jugak sha mai tempat nih...hehehh..

mozak said...

akak belajar ke keje di sini..seronok ya dpt pi ke sini..saya pun xsbr nak pi sana..ngah tunggu wife dpt twrn belajar smbung bidang pakar..

kin hashim said...

sdr mozak, kami sefamili di ireland. Suami sdambung blaja sini. Wife nak sambung kat mana? Selamat datang :).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).