Friday, April 03, 2009

Birthday's wish list tag ~ daripada Iu

Ni dapat tag lagi daripada cik adik kita yg ada anak dara yg comel nama izzah nih

Ingat nak peram lagi lama...tapi, tak jadi la.... takut kena tolak markah...hihiihhh..

Hmmm...wish list? 10? Banyak tuh! Nak apa ye pada ulangtahun hari lahir? rasa cam hidup dah hampir lengkap jer...tak tau nak apa lagi...hehhehe..

The rules are:
1. Make a list of what you want on your birthday
2. The list should be 10 numbers
3. Give it to 10 frens of yours

1. Alangkah bahagianya kalau terlupa tarikh tu adalah birthday, dan tgh malam kul 12.01 am tuh, dalam suasana yg sangat romantik, si dia menjadi org yg pertama ucapkan selamat hari lahir... rasa cam surprised jer sebab kita sendiri terlupa! (sepanjang hayat, tak pernah lupa bila dtg tarikh hari lahir, sebab masuk je thn baru...3 hari lepas tu dah bertambah pulak umur kita, camane nak lupa!)


2. Lepas si dia ucapkan birthday, si dia bagi pulak hadiah dalam kotak berbungkus kemas, siap ada riben dan comel, diberi masa tu jugak... dan buka sama2 masa tuh....


3. hadiah birthday ~ tak kisah apa2 aje....

4. Bangun esok pagi, tak payah susah2 bangun awal siapkan breakfast, si dia buatkan breakfast pagi tuh...breakfast on the bed pun tak pe...hihhihh... (hohohh...mana buleh, anak4 tu takkan nak join breakfast atas katil kot! )


5. Hari tu, si dia kemaskan rumah...sepanjang hari biar dalam rumah nampak kemas,bersih, teratur, menarik....bebas daripada mainan yg bersepah2....


6.Sepanjang hari tu bebas daripada tugasan mandikan anak2, tukar nappy anak2...dan yg sewaktu dengannya


7.Untuk lunch, minum petang dan dinner pun, si dia jugak yg sediakan... masak yg bes2!


8. Si dia jugak yg basuh pinggan mangkuk, dan pastikan dapur dalam keadaan kemas sepanjang hari!


9. Petangnya pegi shopping....tak shopping pun, window shopping pun tak pe...dan si dia yg jaga seme anak2, sementara adinda ni enjoy menjamu mata atau 'mencuci poket' (bak kata iu...hehehhh)


10. Yg penting sekali nak kekal bahagia bersama si dia dan anak4 sampai bila2... dan anak4 membesar menjadi anak yg soleh dan solehah...


{rule no 3 tu skip dulu ye iu...hihihhh...}



2 comments:

iu @ wid said...

:P

mekaseh sbb x peram lelama.. kalau x tolak lg markah byk ni..hohohoho..

mcm x susah je permintaan kak kin ni.. sejuk hati sang suami..patutlah abe sayang noooo.... hihihihi.. :D

kin hashim said...

laki mana tak sayang bini, iu...kihkiihkihkih...

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).