Monday, August 11, 2008

Tamu dari Sheffield

Minggu lepas kami menerima kunjungan tetamu dari Sheffield,UK..... Tuan Tie n famili. Tie ni kawanku dari zaman sekolah lagi. Kami sekelas dari form 1 hingga form 3, lepas tu lain kelas sbb aliran lain2. Lepas sekolah, sekali sekala masih keep in touch. Asal dia plak dr kg sebelah ngan kg bos kita. Jadinya, persahabatan zaman sekolah tu masih lagi berterusan sampai sekarang.... :). Tahun lepas, kami dah berkunjung ke sana, so ni lawatan balas lah....kan, Tie? heheheh....

Tie dan hasben kat Sheffield, buat PhD. Ada anak 2...sepasang. Susah payah la jugak dorang ni...mana nak jaga anak lagi...2-2 nak kejar stadi lagi... hehehe.. tp, tak pe, masing2 saling memahami , pandai uruskan kehidupan yg bizi tuh! ..mudah2an.....kan Tie? :).

Dorang berada di Ireland selama seminggu, 4 hari pertama di Limerick, 4 hari 3 malam di Dublin, then balik Limerick semula sblm awal pagi esoknya berangkat balik ke Sheffield.

Kat Limerick, tak ke mana sgt, byk habis masa kat umah jer.... Hari Jumaat, bos plak pi keje seharian. Jalan2 sekitar bandar Limerick jer. Nak sewa keta, ada problem sket..maklum masa tu, dekat ngan bank holiday Monday, tempat sewa keta byk yg tutup plak. Sori la Tie...heehheeh..

Cuaca plak, tak menentu. Walaupun summer, asyik mendung dan hujan je sekali sekala. Hari Sabtu tu ok sket...ptg tu, dpt buat BBQ kat belakang umah.. :). Pagi esoknya, dorang bertolak ke Dublin naik train.

Harap Tie sefamili enjoy berholiday kat Ireland nih yer.. :). Mohon maaf atas segala kekurangan layanan masa kat umah kami....sudi2 la berkunjung lagi ke Limerick :).




***Lagi gambar2 kat sini....

6 comments:

Myza said...

OOOO ada tetamu yang bertandang. Seronok la jumpa member lama. Cuma Myza hari tu lupa nk ambik gambar masa k. Aniza dan famili datang. Patut la lama tak berkarya he he he. Sibuk melayan tetamu. Tapi baguslah, maknanya tetamu datang bawa berkat dan rezeki, insyaallah!

tyati said...

Salam kini, panjang lebor jgk citer kini ni, hehhe.. seronok bebdk tu gi sana, bdk 2 org tu, balik sini pun..asik duk sebut je..kakak huda, fawwaz dan nabhan.. seronok diorg berhari2 jadi kawan. rindu pn ada jgk tu, nk pakai baju pun, nak ikut kakak huda. igt lagi si fatini tu..Anyway, thanks bebyk di atas layanan ketika kami di sana. bila nk datang lagi??.. ntah laa, kalo ada rezeki, blh laa, insyaAllah..

kin hashim said...

myza.....tak de la bz sgt pon masa tetamu dtg..cumanya, time tu yg kebetulan intenet ada problem sket :).

kin hashim said...

tie, ye..ada rezeki, jemputla dtg lagi..mana tau masih ada rezeki, ye dok? ..hehhehhee..

Akak said...

Salam Kin...

Seronoknya kawan datang menziarah kan..

kin hashim said...

w'salam kak pah...mestila sonot, kak pah...;)kak pah bila nak mai umah kmai nih? :).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).