Saturday, August 23, 2008

Selamat berangkat buat Kak Has dan Azimin

Azimin (baju bola kaler hijau), Kak Has (yg pegang present tuh..)

2 malam lepas, warga Melayu Limerick buat majlis 'farewell mengeteh' untuk satu famili yg akan balik ke Malaysia for good, dalam masa lebih kurang 2 minggu lagi.

Majlis dimulai dgn bacaan yaasin dan doa selamat, di susuli dgn solat maghrib berjemaah. Lepas tu ada tazkirah sket.....

Hidangan utama, nasi kerabu (tak sempat ambik gamba pon!) dan juga lain2 hidangan sampingan berupa pemanis mulut. Makanan ditaja oleh kerjasama daripada semua warga Limerick..:).

Kak Has baru je habis berpantang baby ke 4. Kami doakan buat kak Has sekeluarga, selamat segalanya, dipermudahkan segala urusan, selamat menunaikan ibadah puasa dgn tenangnya kat tanah air...selamat hari raya aidil fitri...maaf zahir batin :).

**p/s untuk yg tak tau...'mengeteh' tu... = makan2, borak2 ler... :).

5 comments:

ain said...

salam kak kin, wah..bestnye.. makan2.. sembang2... nasi kerabu lagi tu...hehe..

ras-adieza said...

mengeteh = makan dan borak2. baru tau lah, nanti nak gunalah perkataan tu.

Tirana said...

Salam kin..

Dapat kosa kata baru di sini. Sebelum ni tak tahu pun ada perkataan mengeteh..hehehe

kin hashim said...

ain, bes..bes..bes! makan2, borak2 mmg la bes! heehhhe...

kin hashim said...

kak ras dan tirana, hmm..bagus! tambah lagi satu vocab ari ni yer! hehhe..

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).