Wednesday, August 27, 2008

Bersantai di waktu petang

Dah 2 ari pakwe takde kat umah....Boring? hmmm..mana sempat nak boring, anak keliling kelalang ni ha... cuma, terasa sunyi jer...terasa ada yg kurang....



Petang semalam, buat pisang goreng celup tepung ...kebetulan ada pisang tanduk yg beli kat Dublin ari tu.... ari tu dah goreng sket, makan sekali ngan pakwe...ni kalau nak tunggu pakwe balik, kang pisang tu jadi hanya layak nak buat cekodok! rugi la plak! rasanya lemak manis, anak3 pun suka2! makan la kami 4 beranak sambil layan cite ezora kat tv3 yg hampeh tuh!



Mmmm.... kat umah ada sebijik buah avocado, tinggal separuh je pun lagi. Nak makan gitu jer, rasa cam muak la plak... alang2 menggoreng pisang, cuba la buat avocado goreng sekali. Hmmm...sedap gak, rasa lemak2 gitu...Fawwaz pun mula 2 tak perasan yg tu bukan pisang goreng! hehehhe...

6 comments:

Tirana said...

Kin sedap nampak goreng pisang tu..Nanti balik dari amik budak2 sekolah...nak singgah beli goreng pisang la..dah lama tak makan.

iu @ wid.ayu said...

x pernah makan avacado.. bukan utk bhn2 kecantikkan je ke.. buleh jugak goreng eh..hehe

kin hashim said...

sedap kak tirana :). ...tp, yg saya buat, pisang je yg sedap...salut tepung tu tak la sedap macam beli kat gerai2 tepi jalan... (mana yg sedap la...hehhehe)

kin hashim said...

iu..makanlah avocado untuk kecantikan dalaman..hehehhe..macam makan pencuci muka avocado gitu! hehehe... iu try la...bole tahan la rasanya..tp muak sket..ada org buat jus.. tp, k kin tak penah try lagi...

wansyariza said...

kalo tak silap org ckp la... kalo nak wat salut tepung goreng pisang yg crunchy+mcm kat tepi jalan tuh, akak kena mix dgn telur itik. tataula pulak ok ke tak, so far tak penah try lagi, sbb susah skit nak cari telur itik kat kl nih.

kin hashim said...

iye ke syariza? petua baru nih...tak penah dgr...telur ayam tak leh ker?

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).