Monday, March 30, 2009

Rŏlaĭ Pŏlaĭ, Rŏlaĭ Pŏlaĭ


Tahun ni, Huda terlibat lagi dalam gaelic poem presentation kat sekolah dia. Tahun lepas, Huda baca sajak Plip plop plí. Kali ini, ni poem yg Huda baca :

Rŏlaĭ Pŏlaĭ, Rŏlaĭ Pŏlaĭ

Suas Suas Suas

Rŏlaĭ Pŏlaĭ, Rŏlaĭ Pŏlaĭ

Sĭos Sĭos Sĭos

Rŏlaĭ Pŏlaĭ, Rŏlaĭ Pŏlaĭ

Amach Amach Amach

Rŏlaĭ Pŏlaĭ, Rŏlaĭ Pŏlaĭ

Isteach, Isteach, Isteach



Sebutannya seperti di bawah nih...


Roelee Poelee, Roelee Poelee

Soo-as Soo-as Soo-as

Roelee Poelee, Roelee Poelee

Shee-os Shee-os Shee-os

Roelee Poelee, Roelee Poelee

Ammock Ammock Ammock

Roelee Poelee, Roelee Poelee

Issteok, Isteok, Isteok


Jangan tanya apa maknanya ye...sebab ibunya Huda ini nggak tau!




6 comments:

Tie said...

Ha ha ha....macam best je...

Kin ..tag dah siap kat (http://memorieze.blogspot.com/)

Sasha said...

sure cute sangat! kalau ada video lagi best... nak tgk!

niza said...

bahasa ape tu kak???cam pgl nyonya ah so jek...hikhik...

NoorGie said...

hehehe
huda nampak come

iu @ wid said...

pandainyaaa...! berani lagi.. :)

kin hashim said...

kak tie, memang best...tapi, tak paham pun! hehhehe...

sasha, tu la, ayah dia tak ambik la plak video thn nih, ambik gamba jer...thn lepas punya ada video.

niza, tu bahasa gaelic~bahasa native org ireland ni. macam dah nak pupus je bahasa tu pun. Dalam urusan seharian, diorg guna english gak. Cumanya, kat sekolah2, masih diajar lagi bahasa tuh. Oklah tuh, at least ada usaha kerajaan diorg ni nak hidupkan bahasa tu.

kak gie...hahhaha... huda tu suka sgt la tuh!

iu, huda tu ok lah...kalau fawwaz, tak tau la! hihihhh...

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).