Sunday, June 28, 2009

Ladang bergerak

*Scrapping, kredit untuk ~ Helly (One sweet day kit)

Hari Khamis dan Jumaat baru2 ni, kat sekolah budak2 ni ada program 'ladang bergerak' (mobile farm). Satu program pendidikan tentang haiwan2 ternakan secara 'live'. Haiwan ternakan gi sekolah gitu! Ada lembu, kambing, biri2, ayam, ayam turki, itik, arnab...... k*****r pun ada! Masa gi ambik kakak dan abang pada 2 hari tu, Nabhan bukan main seronok boleh gi tengok haiwan2 tuh!



7 comments:

Kamsiah said...

mcm kat mesia ke..ala gi zoo ke,safari ke...then naik tren...bkn kita tgk haiwan tp haiwan tgk kita hehe

kin hashim said...

Bukan gitu k kam. Diorang datang ke sekolah2. Lori tu bawak haiwan2 ternakan tuh. Pah tu, diorang set up kan macam mini farm la kat padang sekolah tuh. Tak byk haiwan pun, ada lah sikit2. Setakat nak mengenalkan budak2 sekolah tu dengan haiwan ternakan. BUdak2 take turn la gi tengok haiwan2 itu ikut jadual kelas masing2. Ada la sorang instructor/pengajar diorang yg bagi keterangan pasal haiwan2 tuh.

Kelkatu Biru said...

Seronok ye ttg mini farm ni...budak dpt kenal dan blajar...

Sasha said...

Wah... bagusnya sistem pendidikan ak kat situ... tak lama lagi zoo pulak dtg ke sekolah... hehe.. tiada alasan utk belajar... mudahkan yg susah...

~Insan Biasa~ said...

hehhehe kat klang belum ada lagi zoo datang sekolah....

seronok erk...

kin hashim said...

i-syah, memang seronok, nabhan yg tak sekolah pun terlebih excited!

Sasha, kalau zoo pun bole bawak gi sekolah, bes tuh!hehhe..

Anis, boleh buat cadangan tuh... budak2 zaman sekarang bukan seme berpeluang kenal ngan haiwan2 ternakan nih. Kalau ada peluang boleh blajar kat sekolah ok jugak :).

eeeda said...

Baguskan, murid tak perlu buat lawatan untuk melihat haiwan. Kalau buat kat M.sia bagus jugak boleh memberi peluang kepada semua murid untuk melihat haiwan tertentu secara live.

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).