Tuesday, September 16, 2008

Telur masinku



Ha...ni telur masin sulungku utk musim yg terbaru nih....special edition utk ramadhan kali nih..:). ...yg nih, setelah diperam selama lebih kurang 3 minggu.... makannya dah 3,4 ari lepas, tp, lupa plak nak tayang ari tuh...rasa dia? mmm...bole la..ada la rasa macam beli kat kedai..hehehhe..

p/s ~ Hmmm 12-2 = 10... (Tinggal lagi 10 biji..sayang nak makan... ;p)

15 comments:

nurraz said...

wah nampak mcm bessh jer telur masin kak kin. hehehe

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

bestlah...dah lama tak makan telur masin..takpe kang berbuka nak goreng ikan sepat masin.hehe jadik ler...

Myza Pesona said...

Salam Kin. Lps ni Myza nak cuba buat la telur masin. Beli satu sarang, 30 biji tu!Puas makan!

Tirana said...

Hmmmm...sedapnya telur masin..kak tirana beli aje..dulu2 masa duduk di kampung, rajin la buat..

jann said...

bestnya telur masin!!tak jumpa carik lah telur itik kat sini...maksudnya kena makan kat Malayssia ajelah...insyaAllah due 24/11...dan akan apply cuti balik after 1 year keja...hehe..insyaAllah

azza said...

ekekk kin..azza mak kirim dr kg..nak buat tak reti la...tak penah blajo..nak kena blajo la pasnih..

Tie said...

Hu hu ..bila posa ni tgk telur masin pun boleh terliur..teruk betul..Kak tie tak yah buat (eksyen sket)..Mak mentua selalu bagi..hi hi..sekarang kan mahal telur masin tu..

izz_izwa said...

sedapnye..nak sket..hehe

ras-adieza said...

telur masin, jap lagi sahur akak nak rebus telur masin.

KAMSIAH HJ YUSOFF said...

akak suka telur masin yg tak masin hehe

kin hashim said...

nurraz, nampak mmg bes..hehhehe...rasa lagi bes! :).

nrina, ikan sepat masin..mm..best gak tuh!

myza, wa...mmg puas la kalau dapat buat byk tuh! eh, besar mana balang nak simpan 30 biji tuh? ;).

kak tirana, kalau saya kat kuantan masa nih, saya pon takde la bersusah payah buat seniri...hehehe..

jan..dah nak balik yer...jeles..jeles... (tp, tak jeles pon kalau menegnangkan nak kena masuk kije semula..hehheh...)

azza, blajo ler..sennag je tuh... hehe..tp, lagi senang kalau dapat beli yg dah siap jer! hehhe...

kak tie, bukan setakat telur masin, barang2 lain pun mahal gak, kan? ;).

izz, mmg sedap! meh la jemput dtg sini :).

kak ras, selamat bersahur dgn telur masin :).

kak kam, kalau cam gitu,beli telur itik, rebus je telur itik, takyah peram buat telur maisn... hehheh...

iu @ wid.ayu said...

kak.. beshnye telur masin... mgu lepas sy bru peram.. sbb nk cuba testing error smlm sy try rebus sbiji..

rasa masin ok da... sedap je.. tp kaler kuning tu x lawa cam akak nye.. sbb x cukup umur lagi ke telur tu...ehehehe...

tp paling besh makan ngan aper eh..??

kin hashim said...

iu, mak k kin cakap, biasa paling cepat. dlm 2 minggu baru ok sket... nak makan ngan apa? kalau k kin, makan ngan nasi putih kosng pun sedappp!!! hehhhehe...

Ibnurashidi said...

takda org buat jual ke tlur masin kat sana?yg hitam membalut tu apa ye?arang ke

kin hashim said...

ibnurashidi, takde plak org buat bisnes telur masin kat sini... yg salut hitam tu arang kot....tp, tak tau cane cara buatnye...

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).