Tuesday, September 02, 2008

Sebelum ramadhan

Cobh, county Cork


Minggu lepas, bos ke edinburgh selama 6 hari, selama itulah kami 4 beranak terperap dalam rumah, kecuali pegi sekolah. Bila bos balik, dia bawak kitorang jalan2; sebelum bulan pose katanya.
31 0gos 08...kali ni kami ke Cork pulak. Ada kawan bgtau ada satu carboot sale kat Glanmire, Cork. Mula2 cadang nak jalan2 kat Harvest Fair, dekat je ngan umah kami nih, masa kluar nampak plak sign board tulis yg Harvest Fair tu postpone ke pertengahan Sept. So, kami pun terus menuju ke Cork... :).


Kat carboot Glanmire tuh, jln2 cuci mata jer... :). ... kat situ ada plak satu bouncing castle yg besar, bdk3 ni apa lagi.. excited la nak naik. Tapi kena byr punya lah mahal... 3 euro satu kepala untuk 5 kali slide jer... :(. Disebabkan bdk3 ni dah pun teruja2 nak naik sgt benda tuh... terpaksa la ayah buat2 pejam mata, seluk poket, belanja dorang naik benda tuh! dah tuh, nabhan plak tak pandai nak panjat, nangis2 dia tak dapat panjat..... terpaksa la nabhan keluar... yg ruginya, no money refund! ( 3 euro je pun... kira halal je la kan..sempena ramadhan...hehhheheh...)


Lepas tuh, kami ke Cobh plak (sebut "kuf") ... Cobh ni satu bandar pelabuhan... salah satu trademark dia, sbb itu lah port terakhir yg Titanic singgah sebelum kapal yg glamer tu meneruskan pelayaran dan menemui 'ajalnya'....

**gambar di Cobh

Photobucket

2 comments:

iu @ wid.ayu said...

balas dendam nampak.. jalan2 pas lama terperap dlm umah.. cam sayer.. tp sy jalan skitar2 belakang2 umah je.. sbb b4 abe p tu da jalan jauh skit.. hee..

lama gak eh akak kena tggl..tp sy lg lama 8 ari.. & lagi jauh... 10 jam naik flight.. ape2 pun tahniah buat kita berdua sbb berjaya dgn jayanya di rumah wpun xde suami disisi kijap...heheheee..

selamat berpuase ye akak.. :)

kin hashim said...

tak de la balas dendam iu...jalan2 kecil2an jer...hehhehe...

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).