Wednesday, February 20, 2008

Sorotan setahun 'Sejenak bersamaku...'

Salam, wahai tetamuku yg budiman, :).
Mmmm....sedar tak sedar rupanya dah setahun usia blog 'Sejenak bersamaku' nih..baru setahun jagung.. :).
Hasrat untuk memiliki blog sendiri dah lama terdetik kat hati..tp, tak tau nak mula kat mana dan bila boleh stat...maklumlah, dulu2 buta internet...heehee..org lain dah maju ke depan, yg kita nih, asal internet, emel je yg tau..dan sikit2 surfing mana2.... nak upload/download pun tak brapa reti masa tuh.. :). tambah pulak, bizi la konon2nyer... :). maklumlah seorang isteri dan ibu berkerjaya katakan....eehehehheh..
Bila datang ireland nih....dah tak bole pakai lagi la reason bizi sbb kije... dah dapat cuti panjang nih... :). duniaku kini, suami dan anak2..... :).
Hasben pon bg la cadangan, why not start blogging... at least, bole la jugak famili kat mesia sana mengikuti perkembangan kitorang sekeluarga kat sini. Mmmm...betul gak..."this is the time!" detik hatiku pada masa itu.. :).
Dengan idea asal drp suamiku yg tercinta tu.. :). maka lahirlah blog 'Sejenak bersamaku...' pada Februari 2007.



Ni la rupa blog ku pada awal2 kelahirannye.. :).

Awal2 kewujudan blog nih... tak de apa sgt...takdok idea sgt nak letak apa dlm blog.. Tambahan pulak, masa awal2 datang sini, kat rumah tak de komputer... Sekali sekala jenguk ke blog org lain, jeles tengok blog org lain yg cantik2 dan menarik... Dari situ, belaja la sikit2 camana nak embed widget la... nak buh la apa2 untuk menceriakan blog.. :).
Setelah 2 bulan...blog ni tersadai jap...tergendala disebabkan oleh masalah2 semasa yg tak dpt dielakkan...
'Sejenak bersamaku..' kembali semula pada pertengahan Jun...
Awal Julai 07, terasa boring plak dgn wajah blog sedia ada. Terasa nak tukar plak... template 'harbor' jadi pilihan.



'Sejenak bersamaku..' bertukar wajah...

Akhir bulan 8, dah boring plak dgn template tuh.. lebih berminat dgn template yg 'kurus' dan plain jer.. :). Lalu, 'Sejenak bersamaku..' bertukar wajah lagi...


Wajah baru yg plain jer...

Wajah baru ni setakat ni bertahan lama sket :). Sedikit pengubahsuain dibuat pada kaler background dan juga font dia. Ada jugak usha2 kat website yg offer template yg lebih canggih, tp, buat masa ni, hati masih melekat kat template yg simple nih.. :).
Cuma, kebelakangan nih, ada perasaan plak nak letak banner kat header blog...hehhehe.. pilih punya pilih...letak la gambar kat atas tuh... kepada sapa2 yg tak perasan tu gambar apa, dimaklumkan bahawa tu gambar kitorang 5 beranak yer.. :).




Mula2 letak yg gambar dgn warnanya yg asal....background rumput yg menghijau, tp, rasa macam tak masuk plak dgn kaler background blog nih...


Setelah diedit, inilah dia imej terbaru blog 'Sejenak bersamaku..', sebagaimana page yg anda sedang saksikan ni lah.. :).


Hmmmm....dalam diam, dah setahun berkecimpung dalam dunia blogging... menempuh suka duka, pahit maung di alam virtual (konon2nye..hehhehhe..).
I'm not good in writing.... tu la dia, tak byk pon yg dapat kutulis.. :). ...not good in expressing my own thoughts...tak byk idea pon dlm nih.... :). .... not good in cooking.... ada la sikit sebanyak 'resipiku' yg tak seberapa menarik mana pon... :). ....not good in internet skills...saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan :).
Akhir kalam coretan ini.... dengan segala rendah dirinya, inilah dia dipersembahkan blog 'Sejenak bersamaku...' ini seadanye.... it is as it is.... :).

2 comments:

Dilla-manje said...

salam kenal2...

cantik blog awak nih... :P
kite pon br blaja nak ber'blogging' emm alternatif nak ilang tekanan keje...

kin hashim said...

time kasih dilla-manje, sudi jengah2 blog nih.. :).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).