Monday, July 07, 2008

Pulut panggang


Ni 1st time buat pulut panggang, versi Terengganu, inti ikan :). Mula2 buat inti untuk buat pau goreng. Bila ke kedai cina, ada nampak daun pisang. Terus tukar plan, nak try buat pulut panggang. 1st time beli daun pisang nih... beli sepaket, ada la sepelepah kot, dapat la 6 batang pulut panggang tu,tp king size la, tak reti nak kuruskan camane lagi :).

Resipi dimodify drp My Resipi, bakar dlm oven :). Hasilnya...boleh la tahan untuk percubaan pertama! :).

7 comments:

Anonymous said...

nok oda pulut lepa sepuluh rial utk hari raya pose kekgi buleh...

iu @ wid.ayu said...

sedapnyaaaa nampakkkk... camne carawat...?? nk makan gakkkk....

kin hashim said...

nat wat pulut tu senang je iu,ikut step dlm my resipi tuh... cuma time nak gulung dlm daun pisang yg kena ada skill sket kot.. :).

jann said...

hmm..bestnya..nak kena cari daun pisang lah pulak...lupa yg ni favourite hubby..selama ni beli jek..tak pernah terfikir nak cuba sediri

Taekwon-TRG said...

Mudah ke dapat daun pisang kat sana????

kin hashim said...

jann, bole cuba, senang jer tuh! heheh..

kin hashim said...

saiful, daun pisang ada jual, impot dr siam tuh! :).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).