Ni 1st time buat pulut panggang, versi Terengganu, inti ikan :). Mula2 buat inti untuk buat pau goreng. Bila ke kedai cina, ada nampak daun pisang. Terus tukar plan, nak try buat pulut panggang. 1st time beli daun pisang nih... beli sepaket, ada la sepelepah kot, dapat la 6 batang pulut panggang tu,tp king size la, tak reti nak kuruskan camane lagi :).
Resipi dimodify drp My Resipi, bakar dlm oven :). Hasilnya...boleh la tahan untuk percubaan pertama! :).
7 comments:
nok oda pulut lepa sepuluh rial utk hari raya pose kekgi buleh...
sedapnyaaaa nampakkkk... camne carawat...?? nk makan gakkkk....
nat wat pulut tu senang je iu,ikut step dlm my resipi tuh... cuma time nak gulung dlm daun pisang yg kena ada skill sket kot.. :).
hmm..bestnya..nak kena cari daun pisang lah pulak...lupa yg ni favourite hubby..selama ni beli jek..tak pernah terfikir nak cuba sediri
Mudah ke dapat daun pisang kat sana????
jann, bole cuba, senang jer tuh! heheh..
saiful, daun pisang ada jual, impot dr siam tuh! :).
Post a Comment
Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).