Sunday, July 20, 2008

'7 ISTIMEWA DIRIKU...'Tag daripada kak Pah

Kali ni dapat tag drp Kak Pah...sori la Kak Pah...lambat sket jawab yer.. :).

Ni tajuk dia agaknya...'7 ISTIMEWA DIRIKU...' {aku manusia biase2 je...takde apa yg istimewa.... :).}

***seperti biasa bila kujawab tag, akanku 'paste'kan sekali jawapan org yg mengetag..tak pe ye, Kak Pah :).


7 TENTANG DIRIKU

Jawapan Kak Pah;

1. Anak ke 9 dari 12 orang adik beradik
2. Married! to my HB of course and mom to 3 anak2 yg sedang membesar (2 perempuan, seorang lelaki, age 19, 17 & 7)
3. Kehilangan ayah sewaktu berusia 9 tahun dan ibu telah meninggalkan aku kira2 10 tahun yang lalu tetapi masih tetap merindui kedua2 sampai saat nie..
4. Mudah memaafkan kesilapan/kesalahan orang lain tapi sukar melupakan apa yg orang buat kat akak (ingat jerr bukan dendam tau)..
5. Pendiam (tapi tak sombong), penyayang, laugh & cry easily, sensitive & macam2 lagi..
6. Suka membaca (novel, majalah, suratkhabar & apa2 jerr yg boleh dibaca), suka kumpul fridge magnet, suka pada kerja2 kraftangan…
7. Suka menghabiskan masa dengan suami, anak2 & keluarga..

Jawapanku;

  • Anak ke 5 drp 8 beradik.
  • Saya pun dah kawen jugak, ibu kepada 3 cahayamata.
  • Alhamdulillah masih punyai kedua orang tua...mak mertua pun ada lagi...bapak mertua tak sempat kenal :).
  • Saya rasa, saya pun seorang yg pemaaf, Kak Pah :).
  • Saya pun bole kata agak pendiam gak (ada persamaan la plak kita Kak Pah...heehhhe..) , tapi, bole jadi terlebih ramah kalau jumpa org yg serasi.
  • Tahap kesukaan membaca yg sederhana....heehhe..
  • Sama lagi la kita Kak Pah... suka spend masa ngan famili... :).



7 YANG MENAKUTKAN

Jawapan Kak Pah;

  1. Allah
  2. Hari Kiamat
  3. Ular
  4. Perceraian
  5. Pertengkaran, perselisihan
  6. Membenci & dibenci
  7. PHD (Perasaan Hasad Dengki)
Jawapanku;
  • Mmm...jawapan kita samala Kak Pah!


7 LAGU AKU SUKA

Jawapan Kak Pah;

1. When A Man Loves A Woman – Marvin Gay
2. You’re My Everything – Martin Nievera
3. Doa Ku Harapan Ku – Kris Dayanti
4. Heaven – Bryan Adam
5. Love Hurt – Nazareth
6. Stand By Me – Ben E King
7. Goodbye – Air Supply


Jawapanku;

{tidak mengikuti sgt perkembangan lagu2..tau sikit2 jer...lebih suka lagu budak2 dan nasyid2 lama :). }

  • My mum is amazing
  • I look, I see
  • Flowers are red
  • Keluarga bahagia
  • Twinkle little star (ni sbb anak3 suka sgt)
  • Akhlak bunga diri
  • Kasih kekasih (lagu feberet zaman anak dara...hehhehh)


7 PERKARA AKU SUKER SEBUT

Jawapan Kak Pah;

1. Ya Allah...
2. Hurmmmm
3. Yea…
4. Ampun…
5. Jangan…..
6. Tak sure sangat
7. Ok Boleh..

Jawapanku;

  • Ya Allah...
  • Ha....tengok tuh!
  • Hey comel!
  • Kenapa nih!
  • Tengok la dulu..
  • Okeh!
  • Bereh!

7 PERKARA YANG AMAT BERNILAI

Jawapan Kak Pah;

1. My Family (Suami, anak2, adik beradik, ipar duai, anak2 & cucu2 sedara)
2. My Love..
3. My Life
4. My Feeling
5. My Health
6. My Friends.
7. Pengalaman pahit manis, susah senang yang aku kutip sepanjang jalan dan simpang siur dalam kehidupan seorang AKU

Jawapanku;

  • Islam agamaku
  • Iman dalam diri
  • Suami dan anak3
  • Mak, ayah dan adik beradik, serta sedara mara
  • Ilmu dalam diri yg tak seberapa nih..
  • Kerjayaku
  • Harta benda yg tak seberapa..


7 PERKARA PERTAMA BERLAKU DALAM HIDUP

Jawapan Kak Pah;

1. 1st time pi Umrah 2004
2. 1st time pi cuti kat Europe 2005
3. At the age of 26 1st time jadi ibu (to my eldest daughter)
4. 1st time jadi nenek sedara (nenek glamour tau!) at the age of 36 (muda kan)
5. 1st time kerja tahun 1980 (kerja kilang masa tunggu result SPM)
6. 1st time dapat jadi best employee tu masa tahun 1994
7. 1st time pi dating 1987 (mak kata gatainya anak dara aku nih!)


Jawapanku;

  • Pertama kali naik bas sendiri ke sekolah masa darjah 1, 1984
  • Pertama kali dapat no 1 dalam kelas masa darjah 2, 1985
  • Pertama kali berjauhan dari keluarga, masuk asrama masa form 1, 1990
  • Aku ni agak 'penakut' orangnya, pertama kali menonjolkan diri di khalayak ramai bila masuk pertandingan kuiz dan forum masa form 4, 1993
  • Pertama kali bergelar ibu pada September 2002
  • Hari pertama bergelar kuli gomen, Disember 2002
  • Kali pertama keluar dari Malaysia, November 2006


7 ORANG LAIN YANG AKAN DITAG..

****sori byk2 yer..sapa yg tersenarai kat atas tuh.. :).

3 comments:

Akak said...

Salam Kin...

terima kasih sudi menjawab soklan merapau dari kak pah...

banyaklah persamaan & kebetualan diri kita nie yea..

kin hashim said...

ye la kak pah ye..hehhehe

Kamsiah said...

maaf..baru nak menjawab ni...

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).