Saturday, December 06, 2008

Alhamdulilllah.....akhirnya.... :).

Lama tuan rumah menghilang... :). Mohon maaf kepada semua sebab sepi tanpa berita, dan terima kasih kepada semua yg sudi berkunjung ke sini semasa ketiadaan tuan rumah.

Setelah hampir sebulan....alhamdulillah...berakhir penantian buat masa nih... :). Alhamdulillah masih dipanjangkan umur....dan dapat lagi menghirup udara, nikmat Allah swt... dan dapat lagi bersua di sini. Ketiadaan tuan rumah di 'Sejenak bersamaku' ni adalah disebabkan beberapa perkara yg berlaku di luar jangkaan...betul2 di luar jangkaan. Memang pun..kita merancang, Allah jua merancang, dan perancangan Allah itulah yg terbaik.

Penantian pertama berakhir pada 9/11/08, mungkin ramai pun yg dah tahu berita nih...


Alhamdulillah seorang baby boy selamat dilahirkan di St Munchin Maternity Hospital, Limerick, pada 9/11/08 jam 7.38pm (waktu Ireland)
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Awalnya, memang saja berniat nak buat surprise pasal kelahiran baby ni, surprise untuk famili kat kg sebenarnya, sbb tu tak war2kan masa pregnant dulu... :).

Tapi, apa yg berlaku 3 hari selepas kelahiran baby yg menjadi 'surprise' untuk diri sendiri pulak... lebih 3 minggu 'terperangkap' kat hospital... memang betul2 menguji diri ini... 3 minggu yg betul2 menguji jugak buat suami dan anak3...

Dan hari ini, alhamdulillah, saya dah kembali ke rumah, kembali ke pangkuan suami dan anak4...Dah 4 hari balik rumah sebenarnya, tapi, bila balik, laptop pulak buat hal....tak boleh on, merajuk tuan dia lama tak de agaknya..hehhehe...

Hari ni jugak, masalah laptop berjaya 'diselesaikan' dan selepas nih, bolehlah online seperti biasa...mudah2an...insyaAllah mungkin nanti bila berkelapangan, saya akan berkongsi sedikit pengalaman semasa kat spital.... :).
Photobucket
Photobucket

16 comments:

iu @ wid.ayu said...

Salam kak kin.. TAHNIAH!!!..

tapi kan.. bile kak kin pregnant.. ?? rasenye cam x pernah gtau pun.. ke sy lupe.. he he he..

takpelah.. alhamdulillah.. kak kin da selamat dan beby..eee.. comellll!!!

tahniah drp bumi jelemen.. :P
take care kak!!!

sape nama bebyyyy..??

lebatnye rambut.. :)

afafita wafitos said...

salam kin...

sampai hati kin tak bagitau yg kin pregnant...
amboi...pandai kin simpan rahsia...

kin..nampaknya kita boleh berbesanlah..beby saya lahir 10/11/08
heheh

tahniah..
lain kali jgn senyap2 jer tau...

kakchik said...

Alhamdulillah... gembiranya kakchik bagi pihak kin. Mabruk! Baby sihat tapi ibunya pula sakit ya. Kakchik dah agak kin bersalin dr komen2 bbrp teman sblm ni dan terasa mcm kin tak sihat lps tu sb lama sangat tak online.
Baguslah kalau dah sihat tu tapi perlu jaga diri baik-baik ya.
Kakchik doakan kin sekeluarga sihat sejahtera.

Sasha said...

alhamdulillah semuanya selamat...

laaa... dapat baby rupanya!!... ada terpikir gak tp x de apa2 citer pun pasal pregnant... tahniah!! seronoknya dapat baby!! lepas ni kin kena tumpu perhatian pd baby ler...

Nurraz said...

wah comelnya! geram je tgk...

NoorGie said...

alhamdulilah...kin selamat bersalin n bby selamat :)...kak g je la dok menunggu hari ni...nak tau juga apa jd sebearnya pada Kin selama menghilang ni...harap2 bila free Kin bleh ceritakan....

cendawanintim said...

Salam,

hati terpaut datang tuk menatap wajah comel baby...

tahniah di atas kelahiran...

Izinkan saya link, mekasih333...

Kamsiah said...

tahniah kin...apa nama baby?peluk cium akak utk i comel tu...selamat berpantang

Kak Han said...

Kin,Tahniah! Alhamdulillah Kin dah selamat.Risaunya Kak Han.Kak Han nak sms, tapi selalu tak jadi.Kak Han takut sebenarnya. Takut dapat berita yg tak baik.Kin kena complication apa?Nanti cerita,ya.

{Suria Muhammad} said...

salam k'kin
wah, mmg betol2 surprise. pndai betol k'kin sorok eh?

congratulation nway. km slm peluk cium baby dr k'sue (or should i call myself aunty instead :P)

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

TAHNIAH...eh nape saya tak tau pun awak mengandung hehe...sorry..

Bestlah..saya rancang nak tahun depat sbb baby girl..leh tolong buat keje rumah..badan dah sakit2 ni hehehe...

selamat berpantang ye...

rindu sgt nak pegang baby hmmm...

Ibnurashidi said...

Salam K.Kin..

Alhamdulillah penantian akhirnya berakhir..alfu mabruk!!tahniah!!congratulation!!

Selamat Hari Raya Aidiladha juga..ada buat korban tak kat sana?

Zuri@ni said...

Salam K.Kin,

lamanya tak dgr citer, dapat baby rupa2 nya :) risau gak memula tu, kot K.Kin sakit ke, siap kabo ke Tipah K.Kin masuk spital.
Apapun, tahniah :)

HasraRazali said...

Salam Kak Kin
hasra baru berkesempatan baca blog akak...dan baru je tahu yg akak baru bersalin...wahh pndai nyer simpan rahsia, smpai hasra tak tahu pn akak prgnant (atau mmg sy sorang je ketinggalan zaman)...anyway tahniah utk akak yer!

niza said...

salam kin...tahniah dpt baby!!!comei nyer...ni yg rasa cam nak pregnant jek...ekekeke....

Tirana said...

Salam Kin..congratulation! Kak Tirana ni tertinggal keretapi..hehehe..

Sibuk sikit sejak sekolah cuti..Anak2 semua di rumah so diorang demand macam-macam..

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).