Thursday, October 09, 2008

Tertinggal ketapi... :)

Raya dah seminggu lebih berlalu... kalau yg terus puasa sunat 6 syawal pon dah beraya pon.... sana sini dah lama org bercerita/update cerita pasal raya..kiranya, kalau masih ada yg bercerita pasal raya, dah jadi cerita basi da...heheh... 'Sejenak bersamaku' je yg ketinggalan ketapi...
Photobucket

Mohon maaf kepada sape2 yg menunggu2 khabar drp 'Sejenak bersamaku'... (ada ker?? hehee) bukan la sbb tuan rumah dalam mood raya sakan sgt pon...cumanya, bukan dlm mood mengupdate blog jer...hehehe... tah angin apa yg melanda....byk sgt angin akhir2 nih...heehe..lambat plak nak panaskan enjin lepas2 raya nih...
Ok la...backdated cerita. Raya thn ni kami sekeluarga menyambut dgn penuh kesederhanaan, jauh drp kemeriahan bersama keluarga, teman2 jadi pengganti sanak saudara...





Raya pertama, warga Melayu Limerick berkumpul kat umah kak Elly dan Azman di Ballyneety. Solat raya sesama warga Melayu pun buat kat situ. Tp, untuk solat raya pagi tuh, kami join jemaah di masjid kat bandar Limerick.. last minute bos buat decision.
Photobucket

Solat raya di masjid bandar Limerick


Lepas tuh, baru la kami menuju ke Ballyneety...



lagi gambar raya ~di sini~

Dari pagi sampai petang jugak la kami seme kat sana... raya thn nih, ramai sikit yg ada, sbb raya jatuh pada weekdays. Kebanyakan yg bekerja kat Limerick (mostly doctors yg tak dapat cuti) tak ke mana, yg tak dapat dtg pagi, datang jugak petangnya.

Untuk sambutan raya kali nih, warga Castletroy (famili kami dan 2 lagi famili rakan seperjuangan bos) sponsor sate kambing. Seblm raya kami bergotong royong siapkan sate utk hidangan pagi raya...


Lagi gambar persiapan raya ~di sini~

Raya pertama tahun nih, kami sefamili raya lebih beria2....bayar balik raya thn lepas yg macam tak beraya. Kalu thn lepas, raya kami setakat kul 1pm jer, petang raya da tak tau nak buat apa, pegi window shopping jer!! Kali nih, panjang sket langkah, dalam kul 4 pm, kami bertolak ke Cork, perjalanan sejauh lebih kurang 2 jam. Sempat la beraya ke 3 buah rumah dan balik semula Limerick tgh malam, sampai umah kul 1 am!!

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

**lagi gambar dan cerita raya insyaAllah akan menyusul....

Photobucket

10 comments:

~Cinta Milo Ais~ said...

wah..makan sate kambing ye kat sana ..best tu..selamat hari raya kak kin..dah lama tak menjenguk sini hehe

HasraRazali said...

haa....update pun! :-)

Tie said...

Wah..lama benar tak dgr cerita dari kin..harap semuanya sihat dan ceria...

saya said...

meriah juga ye raya kat sana...teringin lak nak merasa. hehehe..

Sasha said...

wah!! raya sakan Kin... lama menyepi.. meriah gak raya kat sana yer?

atty's said...

salam..meriah jugak ye..suasana raya..kt sana

reena said...

syioknye raye dia...*ihik*

ras-adieza said...

lama tul nak tunggu kin update. tengok pic memang nampak meriah, macam kat sini gak. sedapnyer tengok rendang tu...ngan sate tu...

Akak said...

Salam kin...

Uishhh lamanya dia menyepi diri, beraya sakan nampaknya yea..

KakChik said...

Meriah juga raya kat sana ya. Pengalaman yang tak boleh dibeli. KakChik teringin juga nak merasa beraya di luar negara. Cik Abe dok ajak ikut dia ke Mesir, tak taulah bila jadinya.

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).