Friday, October 31, 2008

Tag yg mencatat rekod...

Dapat tag drp nrina...punya la panjang.... catat rekod sbg tag terpanjang yg nak kena jawab setakat nih....(spt biasa, jawapan org yg mengetag akan dipaparkan sekali kat sini...**yg kaler coklat tu nrina punya** ...tak pe ye nrina)
Photobucket

[01] Real name:

Norzarina Binti Hj Bidin
aku~ kin hashim

[02] Nickname:

Rina-masa sekolah dulu

Nor-masa lepas sekolah sampai sekarang

nrina-masa tau internet hehe...

aku~kin


[03] Status:

Kawin dah...5 tahun bulan doblas ni...
aku~dah kawen

[04] Zodiac Sign:
Pisces...eh betul ke aku eja nie..lantaklah..yg pasti ikan hehe...
aku~ capricorn

[05] Gender:

Pompuan melayu terakhir...hehe..
aku~ aku juga pompuan melayu, tp bukan yg terakhir, sbb nrina menyusul lps tuh :).

[06] Age:

29 huhu...ingatkan 19 lagi...
aku~31 (dah tua...dah lebih suku abad...)

[07] High School:

Sekolah Menengah Tun Mutahir-Form 1-5

Sekolah Menengah Munshi Abdullah-STPM

aku~SHAMS KT


[08] Collage
Lum lagi...tengoklah dah tua nanti kalau teringin nak belajar balik hehehe...bleh kan...
aku~ 'collage' ke college nih? :).

[09] Height:
153 hmm kot
aku~ dlm 155cm gitu...

[10] Weight:
hmm yg ni tak lupe pasal mmg tiap2 hari timbang hehe...nak tau ke..alamak...senget lak blog ni kang klu tau hehe...72kg ok..
aku~masa anak dara dan baru kawen 46kg..lps kawen dan ada anak berat berubah2...tapi, tak pernah kurang drp 50kg :).

[11] Do you like yourself:
eh mmg ler...klu diri sendiri tak sayang sape lagi nak sayang hehe...
aku~ sudah tentu!

[12] Piercings:
ape ke maknenye ni hah...
aku~ ear piercings? kalau ear piercing ada la buat masa kecik2 dulu, mak yg sibuk suh buat, tp dah besar tak minat la..


[13] Right or left:
Kanan...kiri utk tot je hehe...
aku~kanan

[14] Are you a freak :
tension org tak nak dengar kata..tak kira anak ke suami ke..sesape ke...cepat marah..
aku~kadang2 kot...

[15] Hair:
itam keperangan..kengkadang nampak itam kengkadang nampak perang camne ek..tp mmg tak buat ape pun...semulajadi hokey......
aku~rambut org melayu

[16] Skin:

dulu gelap sampai ada org kata aku ni itam manis..kira mmg tak cun sungguh yg amat masa kecik...selekeh je...bila dah besar ramai lak yg terkejut bila jumpe sekali sekala masa raya...makin cantik plak katanye..haa baru tau ke muahahaha...jahat plak cara gelak tu...

Siap tanya aku pakai ape...mana ada...dah besar kulit berubah ler...mcm salin kulit gitu hehe...

aku~kulit org melayu...


[17] Allergic:
Takde ke kepantangan aku ni...pantang jumpe ade ler hehe...tak kira ler makanan ke shooping kompleks ke hehe...
aku~tak de rasanya...

[18] What are you doing now:
ni hah..lagi mau tanya..tengah jawab tag sengal dr farin ler...ape ler soklan nie...
aku~bersengkang mata jawab tag nrina la..

[19] What will you doing 1 hour later:
basuh baju sambil masak sambil kemas rumah sambil tenet sambil makan hokey...
aku~ pegi tido la..sbb da lewat beno nih...


THE FAMILY
[21] Live with mother/father/parents/family:
Family-hubby,aku,zikry,zarfan
aku~ dgn famili ; suami dan anak3

[22] Siblings(included you):
7 orang...5 lelaki 2 pompuan..(abg sorg dah meninggal masa kecik)
aku~ seme 8 org

[23] Eldest:
Kakak ler..dia yg sulung dan dialah satu je kakak yg ada hehe...
aku~ yg sulung ; abang

[24] Youngest:
Aku ler...aku ler yg bongsu dan akulah penutupnye hehe...mak sayang sgt kat aku sbb nak sgt anak pompuan akhirnye dapat gak setelah 5 kali mencube...
aku~yg kecik sekali adik lelaki, dah besar pon...

[25] Love/hate your family:
Eh mestilah sayang...sapelah diorg tanpa aku...
aku~ love my family very much...


THE LOVE
[26] You found your another half:
Suami yg ku sayangilah...
aku~ ya...

[27] If yes, who is he/she:
Encik Zolpaka bin Hj Ibrahim..dulu masa kenal suke panggil En Zol...marah dia hehe...
aku~
my best friend sekrg...my soulmate..

[28]Who you want he/she to be:
Suami yg penyayang dan bertanggungjawab...dan memberi sepenuh kehidupan pd keluarganye...cheh...cukuplah skrg ni...dah lengkap dah...
aku~suami soleh, yg dapat menjaga dan membimbing aku dan anak2 sebaik2nya..
[29] Time(s) you in relationship:
5 tahun eh baru nak 5 tahun bulan doblas ni...huhu..ni kira bercinta lepas kawin...masa kenal dulu tak selalu jumpe...dia asyik bz je..skrg pun sama tp leh jumpe tiap2 hari hehe...
aku~dah 7 thn kawen...

[30] Ever woo boy/girl:
tak ah..tapi dulu suke jadi S.A. pd org yg saya minat..tp minat je..tak nak kenal pun hehe...
aku~rasanya tak penah... heehe..

[31] Anyone woo you before:
hmm..tu kira biasalah cheh cam perasan lawa lak aku nie hehe...
aku~ tah la... tak ingat ;).

[32] Did anything wrong to your other half:
tak ah..
aku~ kadang2 ada kot.... biasalah, aku ini manusia biasa..

[33] What was/were the wrong you had done:
takk..
aku~macam2 la kot... aku ini manusia biasa :).

[34] Ever argue with your other half:
ntahlah ek...
aku~ mungkin kadang2, tapi byk mengalah..

[35] You with your other half since:
haah ler ek..farin..samelah akak pun tak paham..hehe...
aku~tak berapa faham gak..

[36] Are you straight/lesbo:
uihhhssshhhh....ade ke gitu..dah 2 org anak akak wei..
aku~aku plak dah 3 anak... :).

[37] Reasons you love your other half:
hanya dia seorg yang benar2 ikhlas mengenali diriku ini...

tiadalah org lain selain dia yg aku sayang...walaupun sebelum ni gitu ramai yg menguji cheh...

tiadalah juga org lain yg boleh memahami aku dgn gini gamaknye...walaupun dia tegas..itu hanya utk membimbing aku.

love u abang...

aku~dialah suamiku, org yg paling utama dalam hidupku kini...


[38] You and your other half in which stage:
mestilah yg paling tinggi..
aku~stage apa ni ye? dah 7 thn kawen..sedikit sebanyak dah kenal hati budi, tapi, masih berusaha untuk saling mengenali... :).

[39] You woo he/she or he/she woo you:

hmm...mestilah dia hehe..iye ke...sebenarnya aku pun minat kat dia tp dia minat kat org lain..tp ktnye dia cube rapat dgn kawan aku utk rapat dgn aku...iyelah aku percaya...

pastu dia minta no. tepon pastu tepon cam biasa...aku anggap biasa je pasal ingatkan dia nak org lain..tak sangka dia nak aku muahahaha...pastu dia terus terang...aku bg tempoh seminggu utk bagi jawapan...pastuh korang mesti dah tau ape jawapan aku kan hehehe....

aku~ si dia la...


[40] Ever think of marry he/she:
yelah...dah kawin pun...tak payah think lagi hehe...
aku~ dah kawen pon...


THE FRIENDS
[41] Your first best friend:

masa dulu sekolah rendah..aku kawan dgn org yg dekat rumah ler pasal g sekolah sama2..dok gosip pun sama2 tak kira masa g sekolah atau lepas sekolah...

bila sekolah menengah kawan yg sama gak eh lupe lak nak bitau nama..nama dia Suryani..panggil Ani hehe...

tak lama lepas tu dapat kawan baru yg sama kelas..sebelum ni Ani ni tak penah same kelas dgn dia...kawan baru nama Nooralizah...panggil Liza..dia sepupu aku hehe..

Liza ni aku kawan dr form 2 sampai aku kawin...lepas kawin dah tukar dah...sape plak tau...nak tau..? hubby aku ler...hehe...

aku~ sorang kawan masa sek rendah dan berterusan sampai sek menengah, tapi, sekrg dah lost contact plak...


[42] Your first enemy:
ramai ler masa sekolah dulu hehehe..sampai ler keje..ni kes dengkilah tu...aku tak penah pun kacau diorg apsal ntah diorg nak kacau aku...aku cun kot hehe...biasalah jadi org cun selalu org dengki muahahaha..perasan yg amat aku nie
aku~takde kot... kalau ada pun, dah maafkan...tak jadi enemy lagi la :).

[43] The friends you love the most:
Farha...kawan sampai skrg yg masih rindu kat aku hehehe...
aku~my husband...

[44] The enemy you hate the most(1only):
Yahudi..haah Farin akak pun setuju..hehe..
aku~yahudi?mmm...yalah! tapi, kalau enemy di kalangan kawan2 takde kot..

[45] Your most beautiful girl friend:
semualah hehe...sape jdi kawan aku semua cun belaka hehe...meh ler jd kawan aku..mesti cun punye hehe...terutama si Farin yg bg tag nie hehe...
aku~kawan2 perempuanku semua lawa2... :).

[46] Your most handsome boy friend:

huhu...aku mmg minat yg hemsem je tp minat jelah...hehehe...

tp yg pasti yg aku paling minat En Zolpaka ler hehe...

aku~yg dah jadi suamiku (akan tetap hensem di mataku...)



[47] The kind of girl you hate the most:

suke prasangka buruk..tak pasal2 ingat org tak suke dialah apelah..pastu bila dia tak suke org tu dia mintak kita pun sama tak suke padahal org tu takde dosa pun dgn kita..camne tu...

tak suke tol kene kongkong dgn kawan..takde kawanpun takpe...ada aku kesah huh!

aku~yg suka bermuka2...



[48] The kind of boy you hate the most:
macam bagus je...pdhal bukan bagus sgt pun..blahlah huh!
aku~ sama la kot, tp, lama dah tak berkawan baik ngan lelaki, selain suamiku :).

[49] You fall in love with your close friend before:
eh tak penah ler...tak nak pun hehe...
aku~my close friend tu perempuan.... yg lelaki tak close sgt la... :).
[50] Your best friend is your ex-lover:
tak ah...tak hingat terus hehe...
aku~ tak


[51] If your friend backstabbing you:
takat ni tak penah...kawan aku semua baik belaka hehe...
aku~tak de pengalaman ngeri begitu... kalau ada, mesti rasa tersgt sedih la...

[52] If your friend betray you:
tak penahlah..kawan aku semua baik tau...
aku~pon tak de..

[53] If your friend woo your lover:
kawan aku baik ler..takdenye dia nak buat camtu...
aku~my lover tak mo pandang pon, sbb dia hanya nampak aku di matanya... hahaha..

[54] If your friends fall in love with you:
hmm...penah..tp aku lari..tak sanggup huhu...pasal masa tu dah berpunye hehe...
aku~ cuba terus terang la, supaya tak timbul masalah di kemudian ari...

[55] If you fall in love with your best friend:
takat ni tak penah plak..selalunye klu dah jd kawan...ntahlah...feel tak sama maaa...
aku~ tak de...

THE STUDIES
[56] Are you a good student:
huhu...aku boleh jadi seorg pelajar yg bagus tp aku tak bleh jawab soklan pereksa dgn bagus hehe...takut wooo nak pereksa..tiap kali pereksa cam nak demam..
aku~ bole la cukup makan....

[57] You always done your homeworks/assignments:
itu sudah semestinye..aku kan pelajar yg bagus..hehe...cume tak dpt markah yg bagus je hehe...
aku~walau camana pun, aku dah cuba yg terbaik...

[58] The teacher/tutor you love the most:
semua cikgu aku suke...tp tak hingatlah plak namenye..dah bape puluh tahun tinggalkan sekolah weii...tp aku suke cikgu yg suke berlawak...hehe..asyik gelak je..nak2 masa sejarah..ada cikgu aku tu dia ngajar mcm citer kartun lak...mmg kelakar habis...tp dia seorg yg tegas camne tu ek pasal dia guru displin hehe...
aku~ ramai cikgu yg aku suka...

[59] Always late to school/college:
huhu aku mmg lewat selalu..balik pun lewat...sampai skrg pun sama...ape buat semua lewat..
aku~kadang2...

[60] Your class:
klas..klas..ape klass....huhu..penat lak nak jawab tag nie..dah bengang lak rasa...
aku~byk kelas dari tadika sampai la masuk u...

[61] You love your seniors:
uihh...ramai gak weii..tp minat je eh...tak hingin pun nak kenal hehe...
aku~ i love some of my seniors...

[62] Senior who you love the most:
tak ah...diorg tak kenal aku pun...
aku~ ada ramai gak... i love the one yg aku rasa sejiwa dgn diriku...

[63] Your classmates good/bad:
bestlah...rindu kat diorg...semua best2...
aku~ good

[64] Excellent result classmate:
ntah...sape ek...
aku~ramai yg excellent!!

[65] Laziest classmate:
semua..termasuk aku..yg rajin sorg dua je hehe...
aku~ mungkinkah aku?


THE PEOPLE
[66] Smart people:
berlagak bagus dan dia mmg bagus hehe...
aku~yg baik luar dan dalam...

[67] Stupid people:
berlagak bagus dan tak bagus pun...eh aku dah jawab tadilah...
aku~ yg baik kat luar, dalam tak berapa baik...

[68] Good looking people:
buat aku tak lepas pandang kat dia...rasa cam nak amik gambar dekat dgn muke dia hehehe...
aku~ yg sejuk mata memandang...

[69] Ugly people:
org yg pakai fesyen ntah ape ke benda ntah...dia ingat lawa tp eeyyeekkkk...
aku~yg 'panas' mata memandang...

[70] Funny people:
Nabil..aku minat giler lawak dia hehe...
aku~sapa2 yg suka buat lawak, tapi, bukan lawak bodoh...

[71] Cute people:
anak2 aku ler..si Zikry dan Zarfan tu...tak jemu mata memandang..diorg je jemu pandang aku hehe...
aku~ baby

[72] Bad people:
org yg jahat ler..aduh malas ler plak nak jawab..lenguh beb...
aku~ yg perangai tak elok ler..

[73] Honest people:

bila org tu tolong aku..prihatin dgn kesusahan yg aku alami di saat aku memerlukannye...

terima kasih kepada sesiapa yg penah tolong ye..hanya Allah saje yg dpt membalasnye...

aku~yg aku rasa dia tak harapkan apa2 balasan kalau buat sesuatu...


[74] Acting people:
org yg tak leh terima hakikat sebenar dlm kehidupan dia..buatpelah nak buat camtukan..
aku~yg mengada2 la..

[75] You are what kind of people:

aku ni baik orgnye...betul..aku tak kacau org pun..aku dgn dunia aku...tu pasal aku harap takde sape kacau aku hehe...tp yg selalunye mesti ada org dengki dgn aku...so aku hanya beranggapan org yg cantik ni mmg ramai yg dengki muahahaha...utk sedapkan hati...

aku ni pendiam tp kengkadang peramah..yg pasti aku ni garang kat anak tp bukan kat suami...

aku~ aku manusia biasa yg punya byk kelemahan...mungkin org yg pernah berkawan dgn aku yg patut buat penilaian nih... :)


THE PREFER

[76] Lip or eyes:

kedua-duanye ler...kang ada mata tak leh cakap buatpe...

aku~ bersyukur dgn nikmat kedua2nya...

[77] Hugs or kisses:

kedua-duanye gak...dah peluk mesti cium..mesti tau...
aku~ 2-2 gak!

[78] Shorter or taller:
shorter utk anak2 aku hehe..taller utk hubby...
aku~ tak kisah...

[79] Hesitant or spontaneous:
kedua-duanye gak...utk lebih berhati2..takut terlepas cakap...
aku~kadang2 spontaneous, selalunya hesitant....suka pikir ber'kalau2'...

[80] Nice stomach or nice arms:
kedua-duanye gak ler....tp dua2 tak nice hehe...
aku~2-2 gak...

[81] Listener or talker:
listener..aku tak pandai berkata2..hanya pandai menulis dan menaip je...bahasa jiwa hehe...
aku~ lebih kepada listener

[82] Romantic or rich:
Dua-dua...kalau rich tak romantik..takde makne...
aku~2-2 gak...

[83] Good husband or Good Father:
Dua-dua...utk membimbing..
aku~ good husband for my sake, good father for my children's sake... :).


THE FUTURE
[84] Age to get marry:
24 tahun dah kawin hehe
aku~dah kawen pon..

[85] Numbers of kid(s):
4 je...dah cukup...
aku~ kalau ada rezeki, nak 6 org... :).

[86] Career:
surirumah tangga ni kira oklah..lumayan jugak pendapatan hehe..rehat boleh bila2 masa sesuke ati hehe...tp mmg takde cutilah...apatah lagi MC..tp hubby aku akan beri cuti klu aku sakit..cuti tak yah masak hehe...
aku~ buat masa ni, bergelanggang sepenuh masa dlm rumatangga, nanti nak kena teruskan berkhidmat untuk rakyat dan negara, sampai pencen la kot... (kalau tak tukar pikiran...)

[87] Salary:
uih...tang ni..aku dok keruk duit hubby je..tu lum kira gune kad lagi tu hehe...
aku~ syukur setakat apa yg ada...

[88] Retirement age:
sampai ler aku meninggalkan dunia nie...
aku~kalau keje kat luar rumah, sampai umo pencen la... kalau kat rumah, selagi hayat dikandung badan...

[89] Properties value:
ape ni..aku pun tak tau ler farin...
aku~ suami dan anak2 la yg amat berharga, lebih drp harta benda yg lain..

[90] Wishes:

menjadi seorg isteri solehah dan ibu mithali yg sempurna disamping menjadi anak yang dapat membalas jasa kedua ibu bapa...
aku~ segala yg terbaik untuk aku dan keluargaku, dunia dan akhirat...


***THE END***
(alhamdulilla berjaya menyahut cabaran nrina untuk menjawab tag yg panjang giler nih!!)
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Photobucket

7 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

bagus..bagus..lagi sorang dah berjaya menyusahkan diri jawab tag tu hehehe...

jgn lupe tag yg lain ye hehe..entry penuh tag je hihihi...

Ibnurashidi said...

ni tag ke ape kak..punyala pjg..

kakchik said...

uih... panjangnye kin... sampai naik lenguh membacanya... tapi tetap juga baca sebab kakchik nak kenal kin lebih dekat

banyak info nih.

Luth Textile said...

wow.. rajin..

azza_irah said...

kin..
adehh..
azza pun ada utang tag nih ngn rina tuu...alahaii..panjang yg amatt...

Tie said...

Tahniah kerana berjaya jawab tag nih!..Kak tie ada byk lagi tak siap..hu hu...

kin hashim said...

nrina, ada byk utang ngan rina lagi nih... :(.

ibnurashidi, nka try jawab, sila la...:).

kak chik..hehehe, bole kenal saya ker baca jawapan tag tuh? ehehe..

luth textile..a...sbb rajin la boleh jawab...heheh..kalau luth textile rajin, bole la jawab gak... :).

azza, bole la buat slow2... :).

kak tie, sama la kita...byk lg utang nagn rina nih....:).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).