Wednesday, June 25, 2008

tag 'usrah' daripada ummunashwa..

Balik dr jalan2, ada homework menanti plak...kali ni, daripada ummunashwa (Ina) :).

Usrah yang lazat, lemak berkrim
(Kenapa tajuknya 'usrah yg lazat, lemak berkrim'?..hehhehe..)

Okey...ni di copy and paste drp blog ummunashwa;

[1*] Berapa lama anda dah sertai usrah?

I
na ~ sejak Form1- lebih kurang 13 tahun juga.

Diriku ~ secara tak sedarnya, masa sekolah sejak form 1, tp, masa duk asrama je la... time sekolah 5 thn...on and off duk kat asrama, jadi usrah pun on and off gak la :). Yg secara sedarnya, sejak matrik, so, lebih kurang 12 thn la, bermula dr matrik...

[2*] Bagaimana anda boleh sertai usrah?

Ina ~ Wajib kat sekolah saya dulu- SMKA Sheikh Abdul Malek,K Trg. Setiap malam malam Jumaat. Pastu continue di Asasi Sains UM dan seterusnya bila masuk Medik. Di UM join usrah PMIUM, mana ada pilihan lain time tu. Pastu ikut usrah di Hosp Selayang. (Semasa HO di HKL 'tersenyap'). Di sini upgrade jadi usrah kaum ibu.

Diriku ~ Ina ni jr kat sek dulu... dia 5 thn duk kat asrama, tu la, agaknya,sbb kat asrama wajib kot... :). masa matrik, alhamdulillah dipertemukan dgn sahabat2 yg sealiran jiwanya, yg rajin promote usrah kat kita :). seterusnya, aktiviti usrah berterusan sampai sekrg, walaupun tidak la sekomited macam masa student dulu2 :).

[3*] Kenapa anda menyertai usrah?

Ina ~ Mencari ilmu agama dan bergaul dengan orang-orang yang sukakan ilmu dan bi'ah solehah.

Diriku ~ Atas kesedaran untuk memperbaiki diri, dan sedar diri ini perlukan sahabat2 yg baik di sekeliling...

[4*] Tiga perasaan anda setelah menyertai usrah

Ina ~ 1.Gembira
2.Lebih bersemangat menuntut ilmu duniawi & ukhrawi
3.Bersyukur

Diriku ~ Syukur, seronok berukhwah, berharap org lain juga punya perasaan yg sama.

[5*] Lima perkara yang anda dapat selama menyertai usrah

Ina ~ 1.Ilmu
2.Ukhuwwah
3.Belajar berorganisasi ( meeting sokmo!)
4.Nasihat daripada sahabat seperjuangan
5.Semangat untuk menghidupkan Islam dalam diri sendiri & keluarga

Diriku ~ Merasai manisnya bersahabat, menyelami hakikat perjuangan, menerokai ilmu baru, ingat memperingati sesama ahli dan melatih membentuk kepimpinan dalam diri.

Peraturan Tag:
1. Setiap blogger mesti letakkan peraturan ini di hujung entri
2. Blogger yang ditag perlu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan
3. Blogger yang ditag perlu meletakkan jawapan di dalam entri blog masing-masing
4. Jangan lupa untuk tag rakan-rakan blogger yang lain
5. Jangan lupa untuk maklumkan bahawa mereka telah ditag dan perlu membaca blog anda
6. Blogger yang ditag dikehendaki untuk tag lima orang blogger yang lain

Ok...dah selesai menjawab.... time nak mengetag org lain yg payah sket nih..

Awas! Anda telah di tag!

  1. jie
  2. kak gie
  3. ma
  4. jann
  5. ain


No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).