Sunday, February 15, 2009

Selamat jalan Carina...




Dia yg telah banyak menabur jasa pada kami sekeluarga....

Setia menemani kami di sekitar wilayah Limerick

Setia menemani kami menjelajah ke hampir serata ceruk bumi Ireland...

Gemersik suara enjinnya;

membawa kami menghayati indahnya bumi Tuhan

membawa kami mengeratkan silaturrahim dengan kawan dan taulan

membawa kami menyelesaikan urusan seharian...

Setahun lebih dia bersama kami, mengharungi suka dan duka... (Pernah tersadai di tepi jalan....hehehhh..)

Mei 07 - Feb 09...

Jasamu tetap dikenang...

Meskipun kini ada pengganti...namun dirimu tetap abadi di hati...

Selamat jalan wahai Carina.....

14 comments:

Tirana said...

Laaa..ingatkan Carina ni kawan Kin rupanya kereta Kin..hehehe

Tie said...

Kak tie pun ingat, kawan Kin tadi....Kenapa dengan Carina tu...masuk icu ke??

KakChik said...

Nampaknya kitorang bertiga dan tersalah tafsir, hehehe. Ingatkan seseorang rupanya kereta dia...

iu @ wid.ayu said...

owhh...kereta yg pernah kami naik ritu... cian carina.. nama dia ala-ala cari.. cari ayam... kehkehkeh..

mana gamba keter baru kak..? nak tengokla.. mana tau leh naik kete baru pasni kat umh kak kin nt..eheee

Ibnurashidi said...

Salam k.kin...

Sekali dengar bunyi macam kawan Matsaleh, dua kali dengar baru tau itu kereta.

Kereta tu jualke?
Sana mahal tak jual beli kereta?dengar khabar murah sebab tak banyak cukai.

kin hashim said...

kak tirana...tulah kawan kami...heheh..

kak tie, bukan setakat msk icu, dah selamat RIP pun... :).

kak chik...heheh...saja wat saspen sikit dgn nama Carina... Toyota Carina.... :).

kin hashim said...

iu, kami kan dah tambah sorang ahli, tak muat doh nak letak 3 carseat kat belakang tuh, terpaksa la angkat yg bole letak 4 carseat..heheh... gambar keta baru? Mmm..nanti2 lah...hehhe..meh la limerick lagi, bole naik keta baru kami :).

kin hashim said...

ibnurashidi, klik kat gambar tuh, bole nampak lebih jelas nametag dia.. kat bontot keta~toyota carina... hahha..nama ala2 mat salleh.... Hmm..keta tu... kira dah habis umur lah...bukan jual pon, hantar scrap. kat sini, beli keta,kalau banding ngan Mesia, sudah tentu jauh lebih murah. Tapi ireland ngan uk, kat uk lagi murah. Keta tu pun kami beli ngan harga murah jer, kalau baiki yg major problem 3,4 kali dah mencecah lebih drp harga keta! Malas nak pikir nak jual, sbb susah pun nak dpt buyer musim sekrg nih. Kalau simpan pun, nak kena ada belanja maintenance; road tax, insurance, NCT... mals nak serabutkan kepala ada 2 keta, 'let go' la keta tuh..

cendawanintim said...

dia nak pi mana tu!!

kin hashim said...

cendawanintim, dia nak pi bersemadi dgn tenangnya... :).

Kamsiah said...

sedih jugak kan,kita dah pakai lama sesebuah keta tu,walaupun dapat yg baru...

niza said...

sian carina...habis madu sepah dibuang...heheheh....ingt akak jual keta nak blk mesia dah...uhuhu

Sasha said...

hanya tinggal kenangan... kereta boleh ditukarganti... tp kenangan last forever

kin hashim said...

kak kam, sayang kat keta tuh....keta yg baru ni, bukan lah 'baru' pun sebenarnya...hehhe...besar sket je, maklumlah ahli dah bertambah :).

niza, bukan jual, hntar scrap...dah hujung nyawa...hehhe...

sasha...ye kan, kenangan last forever... :).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).