Wednesday, November 05, 2008

Tag lagi... drp Azza dan Nrina

Ada satu lagi hutang tag ni ... kali ni, 2 org yg mengetag saya; drpd azza dan nrina. Macam biasa, saya suka nak buh sekali jawapan org yg mengetag saya.....tak pe ye azza dan nrina :).

[1] Bekas kekasih saya adalah :
nrina~uiihhhh..ramai giler hehe...sape yg kenal saya..sendiri tau lah huhu...tp bukan bekas kekasih cume dia je yg perasan jadi kekasih kita hehehe...
azza~ waaa..adehh...nti ramai yg terluka...biarlah rahsia aci tak da..hikss..
aku~tak de bekasnya, suamiku satu2nya cinta hatiku :).

[2] Saya sedang mendengar :
nrina~semua lagu yg ada kat blog saya hehe...
azza~lagu miss tres hermanas dr hp sy...jap ekk..ada cal...
aku~sekrg tak dgr apa2..saja silentkan komputer nih...

[3]Mungkin saya patut :
nrina~tido pasal dah ngantuk tp tak leh pasal ada keje lagi nak buat kat komputer nie hah...
azza~tinggalkan laptop n siapkan mana2 yg utama dulu(kek utk esok lum siap)..tapi taklehhhhh...
aku~mandikan nabhan...sbb, sekrg dah dekat2 10 am..!

[4]Saya suka :
nrina~dok rumah dok ngadap komputer ni sehari suntuk pun takpe pasal saya mmg suke hehehe...lagi satu suke sgt jenjalan...cuci mata..ilang sikit tension hehe...
azza~tinggalkan laptop n siapkan mana2 yg utama dulu(kek utk esok lum siap)..tapi taklehhhhh...
aku~duduk rumah layan anak3, sekali sekala keluar jalan2 dgn famili..

[5]Sahabat-sahabat baik saya :
nrina~sape yg kenal saya dgn seadanye saya..itulah sahabat baik saya...
azza~sy ramai sahabat baik..alhamdulillah sy dikelilingi oleh mereka yg berhati luhur...
siapa mereka biarlah jd rahsia...ada di sisi boleh disentuh dan bersandar di bahu kala sedih..ada di alam maya setia mendengar tiap riak resah sy..

aku~yg memahami, mengambil berat dan sudi berkongsi suka duka bersama :).

[6]Saya tak paham :
nrina~tak paham soalan ni hehe...
azza~nape menyepi jika bukan puncanya dari sy...
aku~kenapa ada org yg suka pentingkan diri sendiri...

[7] Saya kehilangan :
nrina~penurunan berat badan sbb asyik naik je..bosan dengar..
azza~coco....!!!!
aku~buat masa ni, rasa cukup jer..tak hilang apa2 rasanye... :).

[8] Ramai yang berkata :
nrina~saya ni ada muke mcm cikgu hehe...tak penah mengajar pun..dulu minat tp tak terlaksana..keciwa pasal tak diterima masuk ke UPSI...
azza~hehee...nampak sombong..ntah la.,.mgkin pbawaan diri sebegitu..wl hakikatnya sy suka sgt bcakap....
aku~ 'ramai yg berkata'..mm tentang apa ya? hmmm...hari ini, mungkin ramai yg berkata tentang kemenangan obama jadi presiden amerika kot!! (obama menang dalam pilihanraya semalam ;P)

[9] Makna nama saya :
nrina~bunga je hmm..bunga yg cantiklah...hehe saje tambah..
azza~bunga yg berseri-seri...
terima kasih utk abah yg bg nama ni pada kak long..

aku~ jarang jumpa makna nama saya secara direct, setakat ni, satu je yg saya jumpa...tak tau la entah betul ke tidak... maknanya "yg berhati-hati" :).

[10] Cinta itu adalah:
nrina~perkongsian kasih sayang dan lengkap melengkapi antara satu sama lain huhu..
azza~memberi dan menerima tanpa syarat..setuju dgn ida..
aku~Cinta hakiki hanya pada yg Esa, cinta pada pasangan; cari, pupuk dan bajailah dalam perkahwinan... :)

[11] Di suatu tempat, seseorang sedang :
nrina~tidolah pasal ni dah lewat malam...ntah2 ada org dok bangun solat tahajjud ke, solat taubat ke...manalah tau kan..ada budak giler tu yg masih dok ngadap komputer nie hah...
azza~mengingati sy..?..ehemm..
aku~ berjuang habis2an untuk meneruskan hidup....


[12] Saya akan cuba :
nrina~siapkan blog znrina collection tu malam ni gak utk jualan brg2 saya tu...
azza~menyaipkan kek yg ditempah sblm magrib..sempat ke...adehh..
aku~menyiapkan tag ini seberapa segera yg boleh!

[13] Ayat SELAMANYA membawa maksud :
nrina~sampai bila2...
azza~menyintaimu sepanjang hayat...
aku~bergantung kepada apa perkataan yg ada kat depan 'SELAMANYA' tuh..

[14] Telefon bimbit saya :

nrina~Nokia ape ni ek..hadiah besday hubby bg huhu..terharu pasal mmg teringin sgt...

azza~Nokia N73...RM900...sume gambo kat sini sy snap ngn hp ni..

aku~ Nokia jugak...model apa eh? tak ingat...ada kat bilik plak hp tuh..



[15] Bila saya terjaga dari tidur :
nrina~terus kene bangun pasal anak dok merengek mintak susu hmmm...ngantuk lagi tau...
azza~sy kena sentuh abg dl..pastu baru cari hp nak tgk kul bape....
aku~tengok jam kul brape..

[16] Saya paling meluat apabila :
nrina~org yg mcm bagus tp tak bagus..cam penah dengar je hehe...
azza~ada org kata pompuan bawak keta terhegeh2...
aku~ ada org yg selalu cakap membanggakan diri sendiri..

[17] Pesta/Parti adalah :
nrina~parti tupperware..hmm...sekali je penah g hehe...
azza~tgk dl pesta apa...kl sekadar reunion..mengeratkan ikatan kan..
aku~sekali tgk perkataan pesta/parti macam tempat berseronok2 dan berpoya2 jer... tapi, ada jugak pesta yg bagus..macam pesta buku ker..kan?

[18]Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
nrina~kucing..dulu suke kucing..
azza~burung ..kaler kuning ijau..lupa nama..abah bela masa duk di Kluang, Johor tahun 80an dulu..
aku~rasanya arnab :).

[19]Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
nrina~lepas sekolah pasal dah tak hadap peksa dah hehe...pastu ramai plak peminat huhu...
azza~sekolah rendah bes..
men bes..
universiti bes..
20an..bes..
skrg 30an..lagi bessss....

aku~umur belasan tahun

[20]Hari ini :
nrina~dah masuk hari Jumaat dah...Khamis mlm Jumaat hehe...
azza~Hari Khamis..ye ekk..
aku~hari rabu


[21]Malam ini saya akan :
nrina~eh dah jawab tadi..nak siapkan upload gambar kat blog znrina collection tu...
azza~buat kek..tgk blog..iron baju..kuar makan ngn abg..diskus psl holiday cuti skolah ni..diskus psl hbag..kasut..eyeshadow..bla bla bla...
aku~tak de perancangan spesifik; buat aktiviti seharian, kalau sempat boleh online.... :).

[22]Esok pula saya akan :
nrina~basuh baju...lipat...masak...kemas rumah..tengok tv..ngadap komputer lagi hehe...
azza~bangun n sidai kain..g skolah..menari lagii...poco2 n chicken dance...7hb ni anak2 sy nak buat psembahan..
aku~pagi2 esok, kluarkan segala beg2 sampah dan recyclable things sbb lori sampah datang setiap khamis... lepas tu, teruskan aktiviti seharian...


[23]Saya betul2 inginkan :
nrina~ape ek..takdelah kot buat masa nie...semua dah ada dah hehe...
azza~hbag CR yg pernah sy poskan kat blog nih dl..pink kaler mcm 3 segi shape...lalinggg..u noe whch one kan....comeiiii..
aku~dipercepatkan dan dipermudahkan 'urusan' saya ...

[24]Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
nrina~pagi...hmm...muka kelat pasal baru bangun hehe..itupun pasal kete yg jual sayur tu lalu sbb ada pesan nak beli ayam kat dia hehe...
azza~lebam di bawah mata...
aku~tak perasan plak apa2 yg luar biasa...

[25]Pusat membeli-belah atau arked permainan :

nrina~Tesco, Jaya Jusco, Carrefour, Giant eh baik aku cakap semua pasal mana yg ada offer susu dan huggies..mesti aku pegi punye hehe...

azza~sogo...tapi jauh..
arae sini tak bes..pulau ok..
prangin mall..
queens bay..
tapi sy tetap suka g pasar tani kat tanah merah setiap pagi jumaat..nape ekk..

aku~yg selalu kami pegi; ALDI, Dunnes store, Crescent shopping centre... kedai mainan; Smyths dan Early Leraning Center (kedai mainan tu, gi saja2 sbb anak2 mesti nak pegi kalau kitorang keluar jln2,tp tak beli pon! ;P)


[26]Makanan Barat atau Jepun :
nrina~Jepun...tak penah makan pun..tp suke chiken pop eh chop...
azza~sy tekak melayu...
aku~ pun suka makanan melayu..

[27]Bilik yang terang atau gelap :
nrina~terang bila nak buat keje..gelap supaya anak cepat tido hehe...
azza~bgantung..kl abg ada gelap takpe..kl abg takde sy akan on sume lampu di umah..pastuh abg ngeluh bil letrik tinggi menggunung...
aku~tengok keadaan...


[28]Makanan segera adalah :

nrina~McD hmm i lovin it hehe...

azza~apa ekk..takde fev..

aku~kat sini tak penah pegi mana2 restoran segera, sesekali ada beli yg segera macam pizza, chips atau fish fingers kat supermarket jer.. balik rumah kena masak gak...



[29]Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?

nrina~abg dah makan...

makan ape...

mama dah penat masak tak makan pun huhu...

(pasal dia dah makan kat luar...abis tu katanye takkan nak berpuasa lak semata2 nak makan kat rumah pasal dia baru balik rumah ni hah hehe..)

azza~pd sapa..bila..
td cal abg..kata baiii...
pastuh kwn cal..kata wslm..

aku~lepas hantar Huda balik dulu ke terus gi keje? (aku bertanya cik abe ;p)


[30] Adakah anda ingin panjangkan TAG ini??

nrina~jap tengah pk...nak kot hehe...

pasal suke no. 7 so 7 org je ehehe...

azza~sureee....

aku~nak bagi pada sorang jer...kak chik :). {kak chik, kalau ada masa, bole la jawab tag ni yer.. ;p}

(31) Sudahkah anda menunaikan kewajipan anda sebagai seorang Islam hari ni?

nrina~Lum ler alamak hehe...pasal tak leh huhu...

azza~Alhamdulillah....

aku~pagi tadi alhamdulillah dah...


[32] Bila kali terakhir anda cium mak & ayah korang?

nrina~baru jap tadi masa nak balik...peluk cium sampai 2 kali pasal ingatkan nak balik pastuh baru teringat nak tengok citer kekasihku seru tu episod akhir lak tu..kang balik tak sempat tgk yg awal...rugi huhu...

azza~Time nak balik penang masa raya ari tu....

aku~ish...lama doh...6 bulan lepas (kami balik mesia jap masa tuh..)


[33] Sudahkah anda korek hidung pada hari ni?

nrina~hehe..sudah pasti pasal wajib...2 kali sehari huhuhu...

azza~waaa....apa nya soklan...

aku~ nak kena jawab gak ker nih???


Yeyyy....dah beres hutang tag!!

Photobucket

Photobucket

6 comments:

Kamsiah said...

baca jawapan tag,terbongkar semua rahsia....tiasa rahsia lagi hehe

kakchik said...

kin - kakchik tak tahu bila kakchik sempat jawab tag ni, panjang kan main lagi. tengoklah kalau kakchik sempat kakchik cuba jawab lepas hantar last assignment petang jumaat ni.

kin hashim said...

kak kam..ye ker? heehe... banyak lagi yg rahsia tuh..hehee...

kak chik, tak pe, bila2 free la.. :).

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

dah beres ye..ada lagi tau hehehe...

kalau rajin g amik tag yg pasal kanser kat blog saya tu..tu senang je..

ok..tq ye..

ras-adieza said...

kin

akak seronok baca jawapan tag orang, tapi bila tang orang nak forward tu...mulalah takut nama ada. sebab bila nak menjawab tu, aduhai...siksa tul..kena cari masa.

kin hashim said...

nrina..oooo...yg pasal kanser tu..nanti bila2 free akak gi ambik yer!

kak ras, tu la..hehehe...tak pe, kalau tak sempat, peram je dulu, biar jadi pekasam!! hehehe...

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).