Saturday, March 29, 2008

Le tour de Castletroy

It had been sooooo many years since i last cycling a bicycle. Rasanya, masa zaman student dulu2 kala kot....tu pun main2 bawak kejap jer. About 2 weeks before we move to our new house, my hubby bought a second hand bicycle from his friend.
Disebabkan dah lama tak drive, since jejak kaki kat Ireland nih... :). dan tak ambik insurance pon untuk drive kat sini, maka aku telah diarahkan oleh bos untuk kayuh beskal bawak balik ke rumah! Berbekalkan keyakinan bahawa cycling is a lifetime skill, i cycled the bicycle dgn jayanya! ....dan bos dan anak3 sudah semestinya follow dari belakang la...ehhehe...
huh!! bole tahan gak...rasa nak tercabut je kepala lutut kayuh beskal tuh... walaupun jaraknya cuma lebih kurang 2km jer...hehhe... seat beskal tu plak tinggi melangut, macam nak terbalik rasanya bila nak stopkan beskal, nasib baek tak cium jalan...hehehe.. anak2 kat dlm keta tepuk tgn, 1st time tgk ibu kayuh beskal..hehehhh..
Bila pindah rumah baru, aku jugak yg kena kayuh beskal bawak balik dr rumah lama ke rumah baru...kali ke 2, ok sket, dah ada pengalaman lepas... :).


Ni la dia.....basikal tua...hehehhe...

4 comments:

iu @ wid.ayu said...

salam.. kak.. sy dapat bayangkan setiap kayuhan akak yang penuh bersemangat itu.. tahniah. tp dpt num berapa kak..?? kehkehkeh...;p

afafita wafitos said...

kin...
balik mesia bolehlah masuk le tour de langkawi plak...dah expert, kan...
saya pun dah lama tak bawak beskal. mcm teringin nak main beskal..tapi sekarang nie sampai bulam sebelas nanti ada insurance perut...musti boss saya tak benarkan..uhuk.uhuk..

.cookie suria m. said...

ala kiyutnye anak2 akak jd cheerleaders kt blkg! ;D
nape xamik gmba akak sedang bercycle? probably can be an inspiring inspiration to others. hihi~

kin hashim said...

hahaha...bes cycling sekali sekala! mmm... rugi plak tak ambek gamba tgh cycling yer...hehehhh..

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).