Tuesday, March 25, 2008

Kunjungan rakan maya

Minggu lepas adalah minggu kami menerima kunjungan tetamu :). Sebenarnya, dah lebih 2 minggu masuk rumah baru ni, tp, housewarming pon tak terbuat lagi...tak tersempat...hehhehe... walaubagaimana pun, kami dah pon menerima kunjungan ramai tetamu... :).
Antara yg terawal ialah sorang rakan maya, a blogger from Germany, iu :). 2 bulan lepas, masa iu bgtau nak dtg rumah, ingatkan dia main2...rupanya dia serius! hehehh... agaknya, dah ditakdirkan kami dapat bertemu juga akhirnya ... :).
Iu dan famili sampai Dublin ari selasa, lewat ptg tu terus naik bas ke Limerick. Malam, dlm lingkungan kul 10pm sampai stesen bas Limerick, sampai awal dari jangkaan. Bila iu sms, 'kak, dah sampai limerick' .....rasa berdebar2 plak sbb bakal berjumpa ngan org yg selama ni hanya kenal di alam maya ...hihihih...

Pertemuan berjalan lancar.... :).


Anak2 main kat backyard... Haziq, Faris, Huda , Fawwaz dan Nabhan..


Kakak Huda dan Haziq

Haziq, Kakak Huda dan Fawwaz


Anak5 lagi...


Esoknya, iu dan famili jalan2 ke Cliffs of Moher, Mayo dan Balinasloe...dan malam tu diorang tido kat umah Jo di Balinasloe. Kitorang tak dapat ikut sbb, bos kije plak malam tu.....
Pagi ari khamis, diorang bertolak balik semula ke Limerick....then, tgh menjamu selera lunch dgn nasi dan lauk pauk seadanye.... :).


Anak5 bergambar sebelum iu dan famili balik...


Iu dan famili berangkat ke Glasgow petang tu meneruskan family vacation diorang, ambik flight kat Shannon airport...
Itulah pertemuan singkat kami.... Walaupun tak lama, cukup bermakna :).


4 comments:

iu @ wid.ayu said...

kak kin..rasa debaq2 cam pengantin baru ke? ngehngehngeh..;p,ekcely sy pun rasa takut2 gak.. tp bile jumpa.. sonot sgt2.. tp x puas sbb kijap sgt la plak.. insya allah.. sy menunggu kedatangan akak ngn family ke sini plak..datang tauuu...:)

kin hashim said...

a'a la ayu... cam pengantin baru plak..ehhehheh... i'Allah ayu, kalau ada rezeki, sampai la kami ke sana... :).

afafita wafitos said...

heheh....amboi...seronoknya ibu-ibu berdua nie....nak jeleskan kita lah tu agaknya.....kalau kin balik mesia...dtglah pulak ke rumah kita yer...heheheh

kin hashim said...

jgn jeles ummuwafi...heheheh.... tak pe, ada rezeki, i'Allah satu hari nanti kita plak dpt bersua mata :).

Post a Comment

Sudi-sudikanlah sepatah dua kata...terima kasih daun keladi :).